FAQ - bliv klogere

Bremseftersyn i Århus

 

 1. Her på siden kan du blive klogere på bremseftersyn. Du kan få svar på hvorfor bremseftersyn er vigtigt, hvad det koster og hvornår er der behov for at udskiftning af bremser.
Læs mere

bremse service

Hvorfor er det vigtigt med et bremseeftersyn?

For at få et billede af bilens sikkerhed og stopklodser vil der først blive foretaget et bremseeftersyn. Her bliver der undersøgt, hvor nedslidte klodserne er, og i hvor god stand bremserne generelt er. Vi anbefaler, at din bil ofte får et bremseeftersyn for at sikre en lang levetid og korrekt funktion. Virker de, som de skal, vil bremselængden blive så kort som mulig. At have styr på sikkerheden er vigtigt for både dig og dine medtrafikanter, når du er ude at køre.
Statistisk set kører hver femte bil rundt med bremsefejl. Det er derfor vigtigt for alle bilister jævnligt at få et bremseeftersyn.

Levetiden på bremserne varierer meget. Et sæt bremser vil typisk holde til 40.000-60.000 kilometers kørsel.

Det afhænger af alt efter kørestil, om du har automatgear/manuelt gear, og om du primært kører bykørsel eller motorvejskørsel.

Generelt bliver dine bilbremser hurtigere nedslidte, jo mere du kører i den. En anden regel er, at jo en hårdere nedbremsning du udfører, jo hurtigere nedslidning. Kører du ikke særlig meget, kan bremserne ende med at være rustne, før de bliver nedslidte.
Uanset hvor meget du kører, er en god tommelfingerregel at få et bremseeftersyn årligt, så du ved, hvor god ydeevnen er. Herefter kan vi vurdere, om der snart er behov for udskiftning af bremser.

bremse service

Hvad indeholder et bremse service?


Der er en masse tegn, du skal være opmærksom på:

 • Du får en fejlmelding i instrumentbrættet.
 • Bremseklodserne er så slidte, at de kommer en hyletone ved kontakt med skiven. Det skyldes, at et stykke ”hylestål” er monteret på klodserne, som frembringer den, når klodserne er slidt for meget ned.
 • Kraftig rustdannelse medfører nedsat bremseevne. Du kan lægge mærke til ved at lytte efter en skurrende lyd, næste gang du kører.
 • Hele bilen eller rattet ryster ved nedbremsning, fordi klodserne er slidt skæve. Dette gør det sværere at styre bilen.
 • Dine bremsers reaktioner er langsommere, fordi der er kommet vand eller mudder ind i stemplet.
Læs mere

Bremse service

Hvad koster det at få serviceret sine bremser?

Har du brug for et bremseeftersyn, kan du kontakte os i dag eller bestille en tid online.
Hos CarService er prisen 999 kr. Her får du service på både for- og bagbremser: de bliver skilt ad, renset og dine hjulnav bliver rengjorte. Herefter bliver de smurt med fedt og monteret på bilen igen. Hvis vi, i forbindelse med vores service, ser, at der er behov for udskiftning af bremser, gør vi arbejdet for dig. I sådan et tilfælde slipper du for at betale for selve eftersynet – du betaler kun udskiftningen.

Skal du i samme omgang have et alment serviceeftersyn, kan vi anbefale et stort CarService, hvor du både får bremseeftersyn og serviceeftersyn samlet i én pakke. Den koster 1.799 kr. inkl. moms.

Læs mere

Bremse service

Hvornår er der behov for udskiftning af bremser?

Levetiden på bremserne varierer meget. Et sæt bremser vil typisk holde til 40.000-60.000 kilometers kørsel – alt efter kørestil, om du har automatgear eller manuelt gear, og om du primært kører bykørsel eller motorvejskørsel. Der er en masse tegn, du skal være opmærksom på:

 • Du får en fejlmelding i instrumentbrættet.
 • Bremseklodserne er så slidte, at der kommer en hyletone ved kontakt med skiven. Det skyldes, at et stykke ”hylestål” er monteret på klodserne, som frembringer den, når klodserne er slidt for meget ned.
 • Kraftig rustdannelse medfører nedsat bremseevne. Du kan lægge mærke til det ved at lytte efter en skurrende lyd næste gang, du kører.
 • Hele bilen eller rattet ryster ved nedbremsning, fordi klodserne er slidt skæve. Dette gør det sværere at styre bilen.
 • Dine bremsers reaktioner er langsommere, fordi der er kommet vand eller mudder ind i stemplet.

Generelt bliver din bils bremser hurtigere nedslidte, jo mere du kører i den. En anden regel er, at jo hårdere nedbremsning du udfører jo hurtigere nedslidning. Kører du ikke særlig meget, kan bremserne ende med at være rustne, før de bliver nedslidte. Uanset hvor meget du kører, er en god tommelfingerregel at få et bremseeftersyn årligt, så du ved, hvor god ydeevnen er. Herefter kan vi vurdere, om der snart er behov for udskiftning af bremser.

 

Læs mere

Skadecenter

Kontakt os for en vurdering af din bil og skadens omfang

 1. Har du spørgsmål til vores skadecenter, eller ønsker du at få vurderet skaden på din bil, så ring til os på 86 16 15 16. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at udfylde kontaktformularen, og vi vil så vende tilbage til dig hurtigst muligt.

  Vi er specialister i at udbedre skader på nye såvel som brugte biler, og vi stiller også gerne vores ekspertise til rådighed for dig.