Hvad er det?

Serviceeftersyn i Aarhus

 

  1. I modsætning til et bilsyn er det ikke lovpligtigt at få et servicesyn;
    dog er det anbefalet at gøre det ofte. Det skyldes, at der er forskel på, hvad der bliver kigget på ved de to synstyper.
Læs mere

Bliv klogere på om du har brug for et

Hvad er et serviceeftersyn? Og hvor tit skal din bil have et eftersyn?

Der findes to forskellige synstyper:

  • Bilsynet er et kontroltjek udstedt af Motorstyrelsen og foretages i en synshal. Et bilsyn undersøger kun sikkerheden på din bil.
  • Et serviceeftersyn er anderledes: det sker på et autoværksted, hvor mekanikeren grundigt undersøger bilens enkeltdele.

Et serviceeftersyn er den synstype, som forebygger fremtidige problemer med bilen, og det er derfor klogt at få gjort jævnligt. På den måde ender man ikke med en nedbrudt bil, når man mindst venter det. At få et serviceeftersyn på din bil forbedrer også dens ydeevne, idet ny olie og nyt oliefilter forbedrer forbrændingen af olie.

Hvornår bilen har brug for et serviceeftersyn er forskelligt. Typisk siger man, at en bil skal have foretaget service efter at have kørt 15.000-45.000 km – det svarer til omkring 1-2 års mellemrum. Forskelligheden skyldes, at der er forskel på bilernes opbygning. Ønsker du at have et mere konkret interval, kan du kigge i servicebogen for at se, hvor ofte det er påkrævet på din bil.

Er din bil stadig inden for fabriksgarantien, er det meget vigtigt, at du overholder intervallerne for serviceeftersyn, ellers bortfalder garantien. Du skal også sørge for, at det bliver udført af en autoriseret mekaniker, da de har de faglige kompetencer til at udføre et serviceeftersyn, så din bil fortsat lever op til standarden. De er samtidig de eneste, som kan stemple servicebogen.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Hvor lang tid tager et serviceeftersyn på din bil?

Tiden på et serviceeftersyn afhænger af, hvor velholdt din bil er, og hvilken type service du har bestilt.

Hvis der som udgangspunkt ikke er nogen fejl og mangler på din bil, kan et lille CarService tage to timer. Har du bestilt et stort CarService, tager det typisk tre timer. Har du brug for en bil i mellemtiden, kan du mod et mindre beløb låne en lejebil.

Læs mere

SERVICEEFTERSYN, BILPLEJE OG REPARATIONER

Hvor meget koster et serviceeftersyn på din bil?

 

Hos os har vi tre priser på et serviceeftersyn.

  • Vælger du den lille pakke, koster det 1.099 kr. inkl. moms. Her får du et grundigt tjek af din bil, påfyldt olie, sprinklervæske og kølervæske samt udskiftet oliefilter.
  • Den store pakke koster 1.799 kr. inkl. moms. Her får du al service fra den lille pakke samt grundig vedligeholdelse af bremserne: de bliver adskilt, renset, smurt og påsat igen.
  • Vi udfører også service efter fabrikkens forskrifter, hvis du kun ønsker at opretholde fabriksgarantien.

Fælles for alle tre typer er, at hvis vi finder nogen fejl og mangler under serviceeftersynet på din bil, kontakter vi dig. Her får du oplyst den samlede pris på service inkl. udbedring af fejl og mangler. Får vi din accept, påbegynder vi arbejdet på din bil med det samme. Vi kan også hjælpe med service af din elbil