FAQ – Aircondition service

Hvorfor er airconditionservice vigtigt?

Det er vigtigt at få foretaget airconditionservice løbende. Din A/C bliver med tiden dårligere til at regulere temperaturen i din bil. Hvert år mister dit anlæg omkring 10% af dets kølemiddel. Det er helt normalt, fordi du hele tiden bruger din aircondition, men jo mere kølemiddel der forsvinder, jo større chance er der for at skade kompressoren eller medføre udtørring. Især hos el- og hybrid-modeller kan tabet af kølemiddel være farligt.
Klimaanlægget er med til at køle batteripakken ned, mens bilen står til opladning. For at undgå at batteripakken ikke overopheder, er det derfor vigtigt, at din bils klimaanlæg er velfungerende. Derfor anbefales det, at du får undersøgt aircondition/klimaanlæg hyppigt.

En god tommelfingerregel er at få lavet airconditionservice hvert 3. år. Udover påfyldning af kølemiddel og inspektion af anlægget kan airconditionservice også bremse væksten af skimmel inden i anlægget. Især om vinteren, hvor der er store udsving i temperaturen, har skimmel gode forhold for at vokse. Har dit klimaanlæg skimmel, kommer du hurtigt til at lægge mærke til det – dit klimaanlæg begynder at lugte. Dette problem kan airconditionservice også hjælpe med.
Der er derfor mange fordele ved sådan en service. Kort sagt hjælper airconditionservice med at forlænge bilens levetid og sikre et sundt indeklima.

Hvad indeholder aircondition service?

Hos os kan du få aircondition-service. Det koster 999kr., og her får du:

  • En grundig undersøgelse af dit anlæg
  • Påfyldning af kølemiddel
  • Sporemiddel
  • Klimakompressorolie

Ønsker du at få en dybere rengøring af dit klimaanlæg, kan du få påført kabinerens eller udskiftet dit pollenfilter. Hvis vi finder en defekt i dit klimaanlæg, hjælper vi også med at finde og udbedre fejlen til fordelagtige priser. Hvis dit klimaanlæg er fuldstændig misvedligeholdt og har brug for en komplet udskiftning, kan vi også hjælpe med det.

Hvad er forskellen på aircondition og klimaanlæg?

En bil har enten et airconditionsystem eller et klimaanlæg installeret. Forskellen på de to er ikke så stor, når det angår servicering. Det betyder, at prisen på service af et airconditionsystem og et klimaanlæg er meget ens.
Den største forskel ligger i, hvordan de to klimasystemer ændrer bilens temperatur. Har du et klimaanlæg i din bil, enten fuldautomatisk eller 2 zone, indstiller du en bestemt temperatur, som bilen skal have. Herefter regulerer klimaanlægget selv temperaturen, så der bliver udsendt både varm og kold luft for at opretholde den ønskede temperatur. Har du et airconditionsystem i din bil, er der behov for manuel regulering af temperaturen. Her indstiller du, hvilken temperatur luften skal have, og så fortsætter den med at udsende samme type luft.

Det betyder, at hvis du ønsker en varmere eller koldere temperatur, skal du indstille din aircondition igen. På trods af navnet kan vores airconditionservice både bruges på klimaanlæg og aircondition,. Er der behov for service på din bils anlæg, kan du bestille en tid online.